Indien del 3

För dig som blir sugen på att besöka Patnem kommer här lite tips på restauranger och strandhäng.

Home var den restaurang som vi tyckte hade den bästa delen av stranden. Som även på de övriga restaurangerna så var solstolar gratis om man beställde något att dricka. Vi brukade också passa på att äta lunch där vi låg. På Home hade dem de vackraste palmbladsparasollerna och lyxiga fräscha solbäddar. Home var också ett hotell och erbjöd rum på rad i en envåningslänga som låg precis innanför restaurangen, de såg väldigt charmiga ut med sina små uteplatser framför. Det här boendet ska jag undersöka närmare om vi återvänder. Restaurangen serverade mat i sin lummiga trädgård i skuggan av palmerna.

De flesta restaurangerna på stranden hade Happy hour mellan 18-20. Det var ett bra sätt att inleda kvällen på. En smarrig drink med solnedgången som skådespel. Den var lika vacker varje dag men det gällde att inte komma för sent för då missade man den. Sen blev det snabbt kolmörkt men kvällen lystes upp av en fantastisk stjärnhimmel, vi hade dessutom fullmåne under vår vistelse. Restaurangerna som nu hade bytt ut strandstolarna till bord ute i sanden gav också lite ljus med lyktor med stearinljus som gav en magisk stämning.

Sea Front på södra delen av stranden var en av våra favoriter, här grillar de färsk fisk och skaldjur medan du sitter med fötterna i sanden, lyssnar på vågskvalp och njuter av solnedgången. Personalen var extra trevliga här, utan att det kändes påträngande. Även på Sea Front fanns strandhytter av hyra som boende.

Zest var en enastående vacker restaurang, lite dyrare men väldigt bra mat och väl värd ett besök. Den låg på den norra delen av stranden men avstånden är inte så stora, man promenerar lätt i vattenbrynet. 

Sea View, vårt hotell, hade också en bra restaurang. Speciellt frukosten var jättebra, deras färskpressade ananasjuice var magisk. Från serveringen såg man korna som gav sig ut, fria på morgonpromenad. De stannade gärna till och bad om något att äta, en brödbit var välkommet. Men de fick inte komma in genom grinden, det kan man ju förstå men de var så fina, lugna och såg välmående ut.

Vi var väldigt försiktiga med maten till en början. Den var supergod och vällagad men vi petade ändå bort färska grönsaker och icke skalad frukt. Men inget hände så vi släppte på restriktionerna och åt till och med kyckling och glass i slutet. Magsjuka blev vi inte. Men vi var beredda och hade ätit bredspektrum probiotika två veckor före avresa och hade med medel som kunde stoppa magen om man skulle bli dålig på till exempel en resdag.

Namaste!

Jeanette Bokelund

www.jbokelund.se

@jbokelund